Hechtings-
problemen
Aanraking
Huilen
Darmkrampjes

Babymassage

Babymassage is communiceren met je baby

De basis van vertrouwen bij kinderen wordt al vroeg gelegd. Aan mijn eigen kinderen zie ik hoe belangrijk een goede en veilige hechting is. Hechting begint met aanraken.

Massage is een vorm van aanraken en communicatie zonder woorden. Het is een bijzondere manier om contact te maken met je kind. De taal van het lichaam is in de eerste levensmaanden van een kind de enige taal die de baby beheerst. De baby kan er gevoelens mee uiten. Massage betekent aanraking en liefkozing. De babyhuid heeft hieraan net zoveel behoefte als aan voeding. Een baby zoekt en maakt contact via de huid. Door babymassage leert het kind ook zijn eigen lichaam kennen. Bepaalde lichaamsfuncties worden gestimuleerd, de spijsvertering wordt bevorderd, de eetlust verbetert. De kans op darmkrampjes kan kleiner worden. Je laat je kind voelen je bent prima zoals je bent.

Babymassage tegen huilen en darmkrampjes

De massage is voor ouders met baby’s van 6 weken tot ongeveer 10 maanden oud. In de sessies van Centrum Chai integreer ik inzichten vanuit de lichaamsgerichte therapie en de polariteitmassage. Je leert de basisbeginselen van babymassage en we besteden aandacht aan specifieke problemen zoals huilen en darmkrampjes. Spelenderwijs gaat je baby kennismaken met massage. Naast massage krijg je een aantal oefeningen mee die je helpen om je kind te laten wennen en te ontspannen.

slapende-baby-