“Ervaar de kracht …… en ontspanning in jezelf”
Spanningen?
Leer grenzen stellen en oude patronen loslaten en krijg nieuwe energie.
Centrum Chai helpt!

Massagetherapie en lichaamswerk

Spanning en blokkades

Gedachten die afbreuk doen aan de harmonie van ons welzijn, leiden tot blokkades. We blokkeren letterlijk onze levensenergie (Chai). Deze blokkades zijn vaak voelbaar in het lichaam, denk maar aan een stijve nek of pijn in de buik. Deze spanning belemmert ons in het werk of in privé situaties.

Veilig pantser wordt struikelblok

Wij worden voor een groot deel gevormd in onze baby- en kindertijd. Bij angstige of verwarrende situaties bouwen wij een bepaalde spierspanning op. Wij pantseren ons lichaam om ons te beschermen tegen de invloeden van buitenaf. Wij trekken onze schouders op, houden onze buik in, waardoor we beter onze adem in kunnen houden. Als een kind regelmatig angstige of verwarrende situaties ervaart, dan blijft een deel van de spanning in het lichaam aanwezig. Er ontstaat een verkrampte houding, een chronische spanning.

Dit pantser blokkeert de energiestroom in een deel van ons lichaam, waardoor we de ongewenste gevoelens niet meer waar hoeven te nemen. Als kind was dit pantser functioneel: het bood veiligheid. Als volwassene heb je het pantser op een gegeven moment niet meer nodig. Sterker nog: het wordt een struikelblok.

Oude patronen loslaten

De behandelingen van Centrum Chai zijn erop gericht om het opgebouwde pantser te laten smelten, om zo de opgebouwde spanningen vrij te laten komen. De kans is groot dat hierdoor ook verdrongen emoties naar boven komen. Door de behandeling wordt de energiestroom weer op gang gebracht die de lichamelijke, maar ook de geestelijke blokkade op kan heffen. Oude patronen kunnen worden losgelaten. Het resultaat is dat je je weer levendig voelt. Je krijgt weer ruimte om nieuwe ervaringen toe te laten.

massage massagetherapie lichaamswerk baarn
massage massagetherapie lichaamswerk baarn
massagetherapie massage lichaamswerk baarn